Topplänk.se » Näringsliv » Fastigheter

Måste se sevärdheter i Paphos

av BostadCypern, Thursday den 29 September, 11

Paphos är full av historia och detta medför några fantastiska platser att se och utforska.

Paphos är full av historia och detta medför några fantastiska platser att se och utforska. Att vara födelseplatsen av gudinnan Afrodite det finns vissa måste se platser som är dedikerade till Afrodite inklusive Afrodites klippa, den Adonis Baths, Akamas halvön och resterna av ett tempel av dyrkan.

Paphos är också hem för några fantastiska kyrkor och kloster, inklusive Panagia tou sinti klostret Panagia Theoskepasti kyrkan, Panayia Chrysopolitissa kyrkan, och Ayia Solomoni kyrkan.

Paphos är förmodligen mest känd för sina mosaiker och på House of Dionysos kan du se några av dessa. De omfattar Dionysos erbjuder druvor till kung Ikarios, Zeus kidnappar Ganymedes och Orfeus spelar på sin lire. En andra plats för att se mosaiker är House of Aion där mosaiker visar födelsen av Dionysos som går tillbaka till den 5: e århundradet. The House of Theseus visar oss om den rikedom av romarna som ockuperade delen av Cypern vid den tiden. Här hittar du renderingar som visar Theseus kamp med Minotauren i labyrinten. Alla mosaik som har hittats i Paphos sägs vara den finaste mosaikerna som har upptäckts.

Ett besök i Tombs of the Kings är något som inte bör missas. Dessa gravar inleddes i 3: e-talet f.Kr. och här kan du också se resterna av de sju aisled basilika Chrysopolitissa som sägs ha byggts av St Paul.

En annan utmärkt plats att besöka är det Arkeologiska Park och här hittar du vilda blommor och växter för att inte nämna Cypern orkidéer.

Den bysantinska museet skildrar historia från 12-talet ända fram till den 18: e-talet medan Etnografiska Museet beskriver historien om människorna i Paphos från forntiden ända fram till nutid. Paphos District Museum erbjuder den mest omfattande historiska utforskning av Paphos och dess omgivande marker.

Dessa är bara några av de fantastiska platser som kan utforskas under ditt besök i Paphos. Några andra webbplatser inkluderar Paphos slott, Saranta Kolones, Paphos Odeon, Panagia tou sinter kloster, Ayios Neophytos kloster och som en särskild behandling för barnen varför inte ta en dag ut på Paphos Aquarium.

köpa bostad cypern, bostad cypern, köpa hus cypern, köpa hus på cypern, köpa hus utomlands