Topplänk.se » Konst & Kultur » Bildkonst

Tuschpennan alla talar om; Promarker

av inspiraart, Thursday den 27 June, 13

Fakta kring markerpennan Promarker. Vad är promarkers för typ av penna och vilka använder denna markerpenna. Läs mer här.

Promarkers

ProMarker är en högkvalitativ alkholbaserad twin-tip markerpenna som ger en oslagbar färgåtergivning till konstnären.

Promarkers tillverkas av Letraset och är alkoholbaserade, icke-toxiska och kladdfria pennor med två olika tjocklekar på spetsarna – en för detaljarbete och en för färgläggning av större ytor. Det som lockar mig och många andra pysslare är att det går att färglägga jämnt och fint på större ytor utan att det blir en massa ”streck” och kanter – jämför med om man skulle använda vanlig tusch. Dessutom är användningsområdet mycket stort, då pennorna funkar på papper (förstås), vellum, metall, plast, OH/overlay, foton, glas, trä, keramik, tyg… ja i princip på allt man kan tänka sig!

Promarker är en idealisk penna för all typ av teckning och konstutföranden, exempelvis, illustration, mangateckning, comic art, scrapbooking.
Promarkers har ett transparent tusch vilket medför att man kan lägga olika kulörer ovanpå varandra och få fram nya kulörer. Kulörerna går också att tona in i varandra för mjuka övergångar från ljust till mörkt osv. Fungerar extra bra på t ex Letraset Bleedproof markerpaper, eller Canson XL markerpapper.
Vi på Inspiraart lagerför hela färgkartan av Promarkers. Det finns en mängd olika Promarker-set att köpa för otroliga priser.

Promarkers tusch

Promarkers tusch är alkoholbaserat och utvecklat av de finaste pigmenten för att motsvara konstnärernas höga krav på material. Detta gör att promarkers tusch ger så fina och jämna linjer utan några hack vid tecknandet.
Alkholbaserad bläck, permanent och väldigt snabbtorkande gör Promarkers till en flexibel penna som fäster på en rad olika ytor exempelvis, papper, kartong, glas, trä, plast, etc.
Blending och färgdjup

Promarkers är en transparent penna vilket gör att när man lägger flera lager på varandra skapas ett större djup i teckningen. Detta gör Promarker till en otroligt mångsidig markerpenna för att skapa ljus och rymd i teckningen

promarker, inspiraart, markerpenna, blending, copic, promarkers, markers