Topplänk.se » Näringsliv » Fastigheter

Fördelar och nackdelar med att köpa fastighet på C

av BostadCypern, Thursday den 6 October, 11

En hel del folk som åker på semester till Medelhavet ön Cypern vill aldrig lämna. Förutom de avgjort Europeiska känner till ön, har Cypern vackert väder året runt.

En hel del folk som åker på semester till Medelhavet ön Cypern vill aldrig lämna. Förutom de avgjort Europeiska känner till ön, har Cypern vackert väder året runt. Det gör det en utmärkt plats för omlokalisering, investera i fastigheter, pension eller alla tre. Cypern är också i ett lämpligt läge att vara nära tre kontinenter - Europa, Asien och Afrika. Och trots en del politiska omvälvningar när Turkiet invaderade den norra delen av Cypern på 1970-talet, är det fortfarande ett attraktivt område som ståtar med en växande fastighetsmarknad.

Beroende på dina skäl, se och titta in levnadskostnaderna samt kostnaden för att köpa ett hem eller egendom. Är det ryms inom din ekonomiska medel? Om du planerar att permanent flytta, behöver du titta på skolor för dina barn? Vad sägs om tillgänglighet till större vägar och städer? Och om det kommer att bli en förvaltningsfastighet, har du tittat på lagar Cypern om utländska icke-medborgare att inte kunna hyra ut den för kortsiktiga hyresavtal som semester sublets?

Fördelar och nackdelar att köpa en fastighet på Cypern

Som med de flesta fastigheter situationer, det finns alltid fördelar och nackdelar med att köpa fastighet i ett främmande land. Att köpa på Cypern kommer med samma villkor.

Fördelar med att förvärva en fastighet på Cypern är:

-Vädret är vackert med massor av sol för majoriteten av året.

-Levnadskostnaderna är låga liksom skattesatsen i jämförelse med andra europeiska länder.

-Engelska är den i särklass mest talade språket i Cypern.

-Människorna är vänliga och tillmötesgående på den här ön och livet är avslappnat och avkopplande.

För britterna funderar på att köpa egendom eller bor där, de ekonomiska och rättsliga aspekterna av Cyperns lag är liknande den i Storbritannien.

Nackdelar kan vara:

-Resekostnader till och från Cypern kan vara skyhöga om du inte är bosatt på ön.

-Det finns restriktioner för utländska fastighetsägare.

-Turist-säsong kan vara lite trångt som kan orsaka trafik och föroreningsproblem inom befolkade områden.

-Oväntade kostnader om du köper en gammal fastighet som behöver mer renovering än du föreställer.

-Det finns några vattenbrist frågor inom vissa områden under höjden av sommarsäsongen.

Många människor som är intresserade av att köpa fastighet i Cypern är oberörda av nackdelarna föreslås ovan. De känner att fördelarna uppväger eventuella problem som kan dyka upp. Om du också är rädd, sedan ditt nästa steg söke

köpa bostad cypern, bostad cypern, köpa hus cypern, köpa hus på cypern, köpa hus utomlands